SISTEMUL NATIONAL UNIC PENTRU APELURI DE URGENTA 112

Sistemul National Unic pentru Apeluri de Urgenta (SNUAU) reprezinta o componenta importanta a obligatiilor serviciului universal, fiind prevazut şi în una din Directivele semnificative pentru politicile sectorului de telecomunicatii din acquis-ul UE.

Apelarea numarului 112 reprezinta o cale rapida de a comunica cu dispeceratele de urgenta (Politie, Pompieri, Ambulanta) în timpul unei situatii de urgenta.

Sistemul 112 functioneaza la nivelul intregii tari, în toate retelele de telefonie, fixe sau mobile.

Sistemul 112 vizeaza asigurarea protectiei cetatenilor şi a unui grad inalt de asistenta indiferent de locul în care se afla acestia. Sistemul National Unic pentru Apeluri de Urgenta (SNUAU) este construit prin crearea centrelor de preluare a apelurilor de urgenta şi dotarea acestora cu un sistem operativ de telecomunicatii, destinat anuntarii, receptionarii, prelucrarii şi transmiterii către serviciile solicitate a apelurilor de urgenta, în mod centralizat şi unitar. Sistemul este folosit şi pentru comunicarea intre serviciile specializate de interventie ale Politiei, Pompierilor, Ambulantei, care au obligatia de a actiona în cazul apelurilor de urgenta.

112 – GENERALITATI

DISPECERAT UNIC 112

112 – INTREBARI

112 – LEGISLATIE

Dimensiune Font
Aplica Contrast