Prima Pagina / 112 / Generalitati

Dupa cum am amintit la organizarea teritoriala, serviciul nostru este organizat intr-o statie centrala la Targoviste si 7 substatii in localitati strategice.

Incepand cu septembrie 2004 la nivelul judetului nostru a fost dat in folosinta Sistemul National pentru Apeluri de Urgenta 112. Pana in martie 2005 acest sistem va functiona in paralel cu actualul numar al Serviciilor de Ambulanta 961 urmand ca dupa acesta data apeluri pentru urgente de ambulanta, politie sau pompieri sa fie preluate numai prin Dispeceratul Unic la numarul de telefon 112 comun Uniunii Europene. Aceste numere se apeleaza gratuit de la toate tipurile de telefoane: publice, private, mobile. In forma actuala cand formati 961 din orice punct al judetului va raspunde Dispeceratul Serviciului Judetean de Ambulanta din Targoviste iar la apelul dumneavoastra va raspunde o operatoare a serviciului care va prelua datele furnizate de dumneavoastra.

Primele indicatii medicale de care aveti nevoie le veti primi de la operatoare si asistenta medicala din dispecerat astfel ca pana la sosirea ambulantei sa puteti da un prim ajutor celui bolnav. Raspundeti cu calm la întrebarile (acestea sunt necesare pentru stabilerea tipului de urgenta si al echipajului care va fi trimis la locul solicitarii) puse de operatoare si nu închideti telefonul înainte ca aceasta sa va confirme terminarea convorbirii. Nu va suparati daca operatoarea verifica prin alt apel numarul dumneavoastra deoarece numarul solicitarilor false a crescut alarmant de mult ( s-a ajuns la un varf de apeluri de 1800 in 24 ore -un apel la fiecare 1min si 25 sec).

Serviciul nostru dispune din 1997 de un sistem de identificare si inregistrare a apelantului.
Convorbirea cu dvs este inregistrata si stocata pe suport media Nu uitati ca în timp ce operatoarea raspunde la o solicitare falsa sau ambulanta a pornit la o solicitare falsa un om bolnav poate sa moara prin lipsa unui echipaj de ambulanta care ar putea sa-i salveze viata.
Nu puneti copii sa solicite ambulanta.

Dimensiune Font
Aplica Contrast